Ikke

Dankjewel dat je een kijkje komt nemen op mijn website. Graag stel ik mijzelf voor! Ik ben Carmelina Di Rosa en ik woon met mijn gezin in Tilburg. Maarten en ik zijn 12 jaar samen en wij hebben twee prachtige zoontjes van 8 en 10 jaar.

Achtergrond

Ik heb een veelzijdige achtergrond en met mijn keuze om kinderen te coachen komen al mijn ervaringen en interesses samen. Ik coach met liefde en heel veel plezier. Dat doe ik vanuit mijn ervaringen als communicatieprofessional en docente, mijn levenservaring, mijn ervaringen als moeder, mijn mensenkennis, creativiteit, eerlijkheid en intuïtie.

Mijn verhaal

Sinds ik ervoor koos om kinderen te coachen, heb ik vaak gedacht ‘had ik in het verleden maar iemand gehad die even echt naar mij had geluisterd en me een zetje in de goede richting had gegeven.’ Ik was een rustig en lief kind, een denkertje. En dat wekte de indruk dat ik verlegen was. Dat was dus ook het hokje waarin ik geplaatst werd: een verlegen kind. Mijn ouders hebben heel erg hun best gedaan om mij te helpen, maar dat werkte niet omdat dat was vanuit de opvatting dat ik verlegen was. Ik wist niet wat ik ermee aan moest en het maakte me onzeker. Toen ik een jaar of twaalf was, maakte ik me behoorlijk druk over wat mensen van mij vonden. Bijna de gehele middelbareschooltijd heb ik daar last van gehad. En dat was helemaal niet nodig geweest! Het lukte mij gelukkig zelf om uit deze situatie te komen. Dat gebeurde toen ik iemand leerde kennen die zonder dat ik het direct besefte een voorbeeld voor mij was. Een voorbeeld van vrolijkheid, doen wat je leuk vindt en niet nadenken over wat anderen van je vinden. Ik ontdekte door haar hoe leuk het was om mijzelf te zijn. Dat was ik jarenlang niet geweest! Als ik met een kindercoach had kunnen praten die mij mijn kwaliteiten en mogelijkheden had laten inzien, dan had ik het zoveel gemakkelijker en leuker gehad op de middelbare school. Juist dit besef is voor mij een sterke motivatie om kinderen te helpen bij het oplossen van hun problemen en ze een ervaring als die van mij te besparen.

Diploma’s en certificaten

  • Kindercoach – Sonnevelt Opleidingen
  • Doctorandus in de Letteren – Tilburg University
  • Leraar Voortgezet Onderwijs, tweedegraads, Engels – Hogeschool van Arnhem en Nijmegen
  • Trainer methode IK LEER LEREN – Centrum Tea Adema
  • Licentie Coachee! spel – Kindercoachmethode Coachee!
  • Workshop Kindertekeningen – Openfields Opleidingen
  • De handpop als hulpmiddel binnen de hulpverlening – Wonderbaarlijke Spiegels
  • EHBO bij kinderen – Thebe Jeugdgezondheidszorg

 

“Het voorbeeld  met de sneeuwbol was zo duidelijk. Het gevoel zit zo overal om haar heen, maar als je even wacht, dwarrelt het naar beneden. Wij wilden haar handvatten geven om in geval van ‘nood’ te weten dat ze een keus heeft. We zien dat ze vrijer is geworden en beter kan vertellen wat ze voelt. Naar Carmelina gaan, was echt haar ding en ze vond het altijd fijn om te gaan. Een hele veilige en prettige ervaring voor ons allemaal.”

Vader en moeder van T. (6 jaar) uit Tilburg