Ervaringen

 • “Een hele veilige en prettige ervaring voor ons allemaal”

  “Het voorbeeld  met de sneeuwbol was zo duidelijk. Het gevoel zit zo overal om haar heen, maar als je even wacht, dwarrelt het naar beneden. Wij wilden haar handvatten geven om in geval van ‘nood’ te weten dat ze een keus heeft. We zien dat ze vrijer is geworden en beter kan vertellen wat ze voelt. Naar Carmelina gaan, was echt haar ding en ze vond het altijd fijn om te gaan. Een hele veilige en prettige ervaring voor ons allemaal.”
  Vader en moeder van T. (6 jaar) uit Tilburg

 

 • “Ik voel nu heel goed waar mijn boos of verdriet zit”

  “Ik vond het fijn dat Carmelina naar mij luisterde. Ik vond de spelletjes altijd leuk, die met de smileyballen helemaal. Ik voel nu heel goed waar mijn boos of verdriet zit en als ik boos ben wil ik even alleen zijn.
  T. (6 jaar) uit Tilburg

 

 • “Onze dochter is opgebloeid, zelfverzekerder geworden”

  “Onze dochter zat al een tijdje met zichzelf in de knoop, ze was onzeker over zichzelf en vertelde ons regelmatig dat ze zichzelf niet mooi en zelfs lelijk vond. Ze keek heel erg op tegen haar vriendinnetje: zij was wel heel mooi en leuk en zo zou ze nooit worden. Dat doet pijn als je dochter van 6 jaar dit vertelt. We hebben geprobeerd gesprekken met haar aan te gaan om te achterhalen waar dit vandaan kwam. Pijnlijk om je dochter zo verdrietig en onzeker te zien. Toen kwamen we in gesprek met Carmelina. Dat voelde al meteen heel vertrouwd. Wat een fijn idee dat er iemand was die ons kon helpen. We hebben een gesprek met haar gehad en ze heeft ons uitgelegd hoe ze te werk gaat. Dat klonk geweldig. Daarna heeft ze ook een aantal gesprekken gehad met onze dochter en we merkten dat haar dat goed deed. Carmelina heeft onze dochter laten inzien wat voor een mooi en bijzonder meisje ze is. Onze dochter is opgebloeid, zelfverzekerder geworden en ze kijkt absoluut niet meer tegen haar vriendinnetje op. We zijn daar als ouders enorm blij mee en willen Carmelina dan ook bedanken voor haar geduld en geweldige inlevingsvermogen als coach.”
  Vader en moeder van M. (6 jaar) uit Tilburg

 

 • “Wat je deed – ik weet niet hoe – nodigde hem uit alles te delen, hij vertrouwde je volledig”

  “Door mijn scheiding maak ik me vaak zorgen om mijn kinderen; ik vraag me af hoe zij zich voelen, of ze alles met me bespreken en of ik het goede doe. Omdat mijn oudste zoon regelmatig erg verdrietig was en ik niet de vinger kon leggen op de reden bood je aan met hem te praten. Je hebt dit een aantal keer gedaan en hier ben ik heel blij mee. Door de manier waarop je het deed heeft mijn zoon niet het idee gehad dat er “iets aan de hand was”, hij heeft gewoon gezellig gekletst en leuke spelletjes gedaan. Wat je deed – ik weet niet hoe – nodigde hem uit alles te delen, hij vertrouwde je volledig. Dit merkte ik doordat hij achteraf heel blij alles vertelde waar jullie het over gehad hadden en ook vertelde als ik iets niet mocht zien of weten, bijvoorbeeld een tekening die hij gemaakt had. Hij vond het heel fijn en het heeft ons goed gedaan omdat het rust heeft gegeven. Je hebt mij scherp gemaakt op hoe hij het ziet en ervaart en hebt me tips gegeven voor hoe ik om kan gaan met zijn gevoel. Daarbij heb je mijn kindje en niet mij het belangrijkste gemaakt en daar ging het mij om. Dank je wel!!!”
  Moeder van A. (7 jaar) uit Tilburg

 

 • “Ik had geen idee hoe ik onze situatie kon veranderen”

  “Radeloos was ik, omdat mijn zoontje van 4 woede-uitbarstingen had, die oneindig lang (zo leek het) aanhielden en die gepaard gingen met enorm gekrijs. De aanleiding was vaak voor mij niet duidelijk, maar wat het ook was, hij was boos en gefrustreerd en niets kon hem tot rust brengen. Ik probeerde hem af te laten koelen op de gang, maar daar bleef hij niet ‘afkoelen’ en rende weer terug de kamer in. Ik probeerde hem af te laten koelen op zijn eigen kamer, maar dan was hij alleen en was hij naast boos, ook heel bang. Ik probeerde hem te laten kiezen tussen twee opties, maar hij kon niet kiezen en zijn frustratie werd alleen maar groter. Na een woedeaanval, kwam vaak enorm verdriet. Ik begreep hem totaal niet en hij mij waarschijnlijk ook niet. Zijn woedebuien, frustraties en verdriet maakten mij ook gefrustreerd en verdrietig en soms, als ik me echt machteloos voelde in de situatie, stond ik naar hem terug te schreeuwen. Niet echt iets om trots op te zijn en de dagen erna was ik compleet van slag. Ik wilde hem helpen, maar het lukte me niet en maakte het alleen maar erger. In één van die dagen erna heb ik Carmelina gebeld en haar hulp als kindercoach ingeroepen. Wat een opluchting was het om aan de telefoon mijn verhaal te kunnen vertellen, of ons verhaal eigenlijk, van mijn zoontje en mij. In een intakegesprek heb ik haar alles kunnen vertellen wat mij dwars zat en waar ik mij zorgen over maakte en zij kon mij meteen al tips geven over hoe ik sommige dingen kon aanpassen. Vervolgens heeft ze met mijn zoontje gesproken. Hij voelde zich compleet op zijn gemak bij haar. De terugkoppeling die ik van Carmelina kreeg en de tips hebben ons erg geholpen. Tips over hoe ik beter kon luisteren naar mijn zoontje, over hoe ik hem meer zelfvertrouwen kon geven en hoe ik over zijn gevoelens met hem kon praten, hebben ons enorm geholpen. Ondertussen is hij 5 en gaat het stukken beter. Ik leer hem eindelijk kennen en begrijpen, wat een opluchting! Voor ons allebei. Zijn woede-uitbarstingen zijn bijna helemaal verdwenen. Hij heeft zo af en toe nog een boze bui, maar die zijn niet meer zo heftig en niet meer zo lang en ik wacht (zo geduldig mogelijk) tot zijn bui voorbij is. Want ik weet dat hij gefrustreerd of verdrietig is, en na zo’n woede-uitbarsting, als het verdriet komt, dan komt er vaak uit wat hem zo verdrietig, boos of gefrustreerd maakt. En dan kan ik hem helpen. Ik had geen idee hoe ik onze situatie kon veranderen, maar Carmelina heeft ons fantastisch op weg geholpen. En daar zijn mijn zoontje en ik allebei ontzettend blij mee!”
  Moeder van P. (4 jaar) uit Tilburg