Pesten of gepest worden

DSC_0829Wordt je kind gepest of heb je dat vermoeden? Of denk je dat je kind zelf pest? En lukt het maar niet om hier iets aan te veranderen? Ik kan helpen. Ik heb geen kant-en-klare methode die ik inzet. Ik kijk naar wat jouw kind nodig heeft, want ieder kind is uniek. Het doel is wel bij ieder kind hetzelfde: het leven leuker maken.

Kinderen die gepest worden, help ik om zich weerbaar te maken. We werken aan zelfvertrouwen en kijken naar onderwerpen als sociale vaardigheden, zelfbeeld, houding en eigenwaarde. We praten over gedachten, gevoelens en wensen. Ik help je kind met het ontdekken van wat hem of haar helpt om zich goed te voelen en ik vertrouw erop dat jouw kind zelf keuzes kan maken. Ik volg daarin.

Kinderen die pesten, zitten meestal niet lekker in hun vel. Er kunnen allerlei redenen zijn waarom je kind pest. Om zich beter dan een ander te voelen, om de baas te spelen, om eigen onzekerheid te verbergen, door verdriet of uit angst om zelf gepest te worden. Samen met jouw kind onderzoek ik wat er achter zit, wat er speelt en help ik bij het vinden van oplossingen en nieuwe inzichten. Ik richt me hierbij op inlevingsvermogen, zelfreflectie, controle, respect en invloed van de omgeving.

“Het voorbeeld  met de sneeuwbol was zo duidelijk. Het gevoel zit zo overal om haar heen, maar als je even wacht, dwarrelt het naar beneden. Wij wilden haar handvatten geven om in geval van ‘nood’ te weten dat ze een keus heeft. We zien dat ze vrijer is geworden en beter kan vertellen wat ze voelt. Naar Carmelina gaan, was echt haar ding en ze vond het altijd fijn om te gaan. Een hele veilige en prettige ervaring voor ons allemaal.”

Vader en moeder van T. (6 jaar) uit Tilburg