Niet lekker in je vel

DSC_0822Is er iets met je kind, maar lukt het maar niet om erachter te komen wat er is? Lukt het niet om er samen over te praten? Ik help graag.

Soms voelen kinderen zich verdrietig, onbegrepen of gespannen zonder te weten waar dat aan ligt. Of ze weten het misschien wel, maar ze kunnen niet verwoorden wat er aan de hand is. Dat kan heel frustrerend zijn. Dit kan ervoor zorgen dat er problemen ontstaan in het gezin en op school. Er is dan een blokkade die weggenomen moet worden. Vanuit onbegrip voor zichzelf kan een kind piekeren, onzeker of verdrietig worden en zo in een patroon terecht komen dat moeilijk te doorbreken is.

Door verschillende methoden toe te passen, kan ik met jouw kind op zoek naar het probleem en de oplossing. Ook kinderen die het moeilijk vinden om dingen te vertellen, kan ik helpen. Woorden zijn namelijk niet altijd nodig! Een coachsessie kan bestaan uit een (coach)spel, tekenen, kleien, knutselen, situaties uitbeelden met handpoppen of andere materialen. Ik verplaats me altijd in kinderen en sluit me aan bij hun ontwikkelingsfase en belevingswereld. Ik kijk naar wat ze al weten en kunnen en ga aan de slag met wat ze nog nodig hebben om zich weer goed te voelen.

 

“Het voorbeeld  met de sneeuwbol was zo duidelijk. Het gevoel zit zo overal om haar heen, maar als je even wacht, dwarrelt het naar beneden. Wij wilden haar handvatten geven om in geval van ‘nood’ te weten dat ze een keus heeft. We zien dat ze vrijer is geworden en beter kan vertellen wat ze voelt. Naar Carmelina gaan, was echt haar ding en ze vond het altijd fijn om te gaan. Een hele veilige en prettige ervaring voor ons allemaal.”

Vader en moeder van T. (6 jaar) uit Tilburg