Moeite met leren

Vindt je kind het moeilijk om te leren, om de lesstof te volgen of het tempo bij te houden op school? Dan zorgt dat voor meer dan alleen een probleem ‘op school’. Niet mee kunnen komen, doet wat met het zelfvertrouwen en zelfbeeld van kinderen en het kan ook zorgen voor verdriet, irritatie of zelfs lichamelijke klachten. Worstelt jouw kind met deze situatie en kunnen jullie geen oplossing vinden? Ik kan helpen.               wegwijzer-gecertificeerd-150x150

Methode IK LEER LEREN

Ik ben gecertificeerd trainer van de methode IK LEER LEREN. Waar huiswerkbegeleiding vaak gaat over de inhoud van de vakken, gaat IK LEER LEREN over hoe te leren. De training is voor kinderen van de basisschool, brugklassers en tieners die vastlopen op school. Al tijdens de training halen kinderen hogere cijfers en leren ze efficiënter en effectiever. Alle aspecten van leren komen aan bod zoals leerstijl, leerstrategie, motivatie, plannen, evalueren en ook veel tips, weetjes en oefeningen. De training IK LEER LEREN is geschikt voor kinderen met concentratieproblemen, faalangst, motivatieproblemen, leerachterstand, dyslexie, dyscalculie en ad(h)d. Ook sluit de training goed aan bij kinderen die onder hun niveau presteren, die moeite hebben met automatiseren, structuur en organisatie en die zich laten afleiden door anderen. Door de training halen kinderen hogere cijfers en krijgen ze plezier in leren. Kijk op de pagina Training IK LEER LEREN voor meer informatie over de methode en het complete programma.

 

“Het voorbeeld  met de sneeuwbol was zo duidelijk. Het gevoel zit zo overal om haar heen, maar als je even wacht, dwarrelt het naar beneden. Wij wilden haar handvatten geven om in geval van ‘nood’ te weten dat ze een keus heeft. We zien dat ze vrijer is geworden en beter kan vertellen wat ze voelt. Naar Carmelina gaan, was echt haar ding en ze vond het altijd fijn om te gaan. Een hele veilige en prettige ervaring voor ons allemaal.”

Vader en moeder van T. (6 jaar) uit Tilburg